La Devinière
Charmant Bed and Breakfast in de Drôme Provençale
Tel : 00 33 612 83 10 51 – Email : ladeviniere@wanadoo.fr

                   
Grignan
Viviers
Mirmande
Donzère
Le Poët Laval
La Garde-Adhémar
L'Ardèche
Grotte Chauvet
Avignon
Uzès
                   
Les vinaigres de fruits
Les Brocantes
Les Lavandes
St Rémy de Provence
Les Marchés
Les jardins
L'artisanat
Les façades
Le Vercors
Les ruelles
     
Wat bieden wij u nog meer tijdens uw vakantie in de Drôme Provençale ?  
De omgeving
Onze “ Demeure d’hôtes ” beschikt over een prachtig zwembad van 16m op 6, met poolhouse, ligbedden en badhanddoeken. Tenzij u zich liever laat verleiden tot een partijtje petanque en een glaasje pastis.

 

Zowel in de Drôme Provencale als in de Ardèche, op enkele kilometers van onze gastenkamers, vindt u een waaier van typisch Franse dorpjes waar het fijn is rond te kuieren. Elk straatje heeft zijn eigen geschiedenis en achter de kleurrijke luikjes speelt zich het rustige leven af van de dorpsbewoners.

Houdt u van golf? Geen probleem, het prachtige golfterrein van de Valdaine bevindt zich op amper 10 minuten van La Deviniere.

Wij kunnen u het dorpje Grignan, met haar prachtig uitzicht, haar kathedraal, haar kasteel, warm aanbevelen. Net als Viviers, Saint Montan, de markt van Pont Saint Esprit of Saint Paul Trois Châteaux, een heerlijk restaurantje in La Garde Adhémar, Dieulefit met zijn kleurrijke zaterdagsmarkt of Le Poët Laval.

Maar de Drôme is nog zoveel meer; haar hoofdstad Valence, Romans het mekka van de schoenen en voor diegene die houden van ongerepte adembenemende natuur is er de Vercors.
Misschien brengt u graag een bezoek aan een authentieke geitenkaashoeve; Mevrouw Gamel zal u graag rondleiden. Wij kopen onze verse geitenkaas bij haar en elk bezoek is weer een leuke ervaring.
Op een halfuurtje rijden bent u in Avignon, of Uzes, of nog l’Isle sur la Sorgue bekend voor zijn antiekwinkeltjes. Iets verder vindt U Gordes, Lourmarin, Bonnieux, Lacoste, hart van de Luberon.
Aix en Provence ligt dan weer iets verder maar loont de moeite met haar beroemde Cours Mirabeau, haar prachtige winkels en kleurrijke straatjes.
De beste olijven vindt u in Nyons en voor een regionaal kwaliteitswijntje kunnen we u verschillende wijnboeren aanraden.